برو بالا

    طراحی یک دفتر کار فوق العاده

    توسط بنای برتر ۱۳۹۸-۰۵-۰۶

    دفتر معماری MONOARCHI یک شرکت جوان و نوپا در شانگهای می باشد که به تازگی فضای اداری و آتلیه خود را در یک آپارتمان قدیمی به اجرا رسانده است. این دفتر معماری در محل سابق اسناد فرانسه در شهر شانگهای واقع شده که در صد سال گذشته محل قرارگیری دفاتر اداری کمپانی های خارجی بریتانیایی و اسپانیایی در این محل بوده است. لذا حفظ برخی ویژگی های تاریخی و ترکیب دفتر معماری در کنار محله های مسکونی، نیازمند برخی تدابیر لازم الاجرا بود.

    اصول طراحی این دفتر

    طراحی دفتر معماری MONOARCHI در طبقه اول یک ویلای سه طبقه واقع شده است. مساحت ساختمان حدود 100 متر مربع می باشد. ابتدا کل ساختمان متعلق به یک خانواده بود، اما حق مالکیت به دلایل تاریخی تقسیم شده بود. به همین دلیل حیاط 30 متر مربعی یک فضای مشاع برای تمام ساکنین در نظر گرفته شده است. برای احترام به هویت تاریخی خانه قدیمی تصمیم گرفته شد که هیچگونه تغییر یا آسیبی به ساختار اصلی خانه وارد نشود. این اقدام به حفظ بافت و حس فضا نسبت به محله کمک می کند.

    طراحی برای فضایی کم ولی زیبا

    طراحی داخلی دفتر معماری با تقسیم بندی و دکوراسیون برای 8 کارمند، به همراه تعبیه یک فضای نمایشگاهی کوچک در نظر گرفته شده است. اولین اقدام طراحان حذف توابع مسکونی برای خلق فضاهای ساده تر بود. سپس یک محیط تلفیقی از محیط نمایشگاهی و دکوراسیون آتلیه ای خلق شد تا کارمندان بتوانند دسترسی راحتی از سیستم خود به میز ارائه داشته باشند. فضای نمایشگاهی وسط مسیر آتلیه به صورت یک صفحه استیل فلزی قرار گرفته و توسط کابل های کششی به سقف و دو پایه ثابت متصل شده است. این مرز کوچک نسبت به متراژ کلی دفتر کار نیازهای ارائه پروژه ها را برآورده می کند.

    توابع در طراحی این فضا

    راهرویی که به اتاق کنفرانس منتهی شده، در واقع بسط فضای گردهمایی و نقد پروژه ها توسط کارمندان می باشد. اتاق کنفرانس با یک کتابخانه کوچک ادغام شده است. دیوار پارتیشن بین توالت و دوش باز می شود و آن فضا را به کارگاه، اتاق ماکت سازی و چاپ تبدیل کرده است. این سه فضا به آشپزخانه متصل شده اند و ارتفاع میز و دکور در هر دو عرصه یکی است. بنابراین می توان این دو توابع را در مواقع ضروری جایگزین نمود.

    طراحی با سازه های فلزی

    با استفاده از سازه های ظریف فلزی، قوس هایی در محدوده های مکعبی شکل ایجاد شده تا کلیت فضا نسبت به طاق های بتنی راهروها همپوشانی داشته باشد. ایجاد فضای قوس دار ادای احترامی به سبک معماری فرانسوی ساختمان در گذشته بود. قوس های ساختار اصلی فضا را حفظ کرده اند و به صورت فریبانه ارتباطی ضمنی بین گالری، آتلیه و عرصه های خصوصی ایجاد نموده اند. انتخاب متریال بر حسب عملکرد و زیبایی شناسی فضا بوده است. تلفیق رنگ سپید با ورق استیل و میله های فلزی سیاه یک ترکیب مناسب برای دفتر طراحی و معماری می باشد. جنس پوشش راهرو ها بتنی است و تا حدودی از سبکی فضای آتلیه کاسته است.